Rå ekstrembiler på Brakerøya – 3001.no

Rå kraft og optimal fremkommelighet kjennetegner de modifiserte firhjulstrekkerne som blir levert fra Arctic Trucks på Brakerøya.
De ombygde 4×4 modellene tilbyr den ultimate ytelse og mobilitet for kjøring i krevende landskap med snø, sand, og ulendt terreng.

Arctic Trucks mekanikerne har påtatt seg en del heftige oppdrag opp igjennom. De leverte en røft ombygget Hilux med 35″ hjul og 40 mm hevede fjæringer foran og bak til den norskproduserte bilrace-filmen Børning 2. Karosseri og tilbehør fikk en kraftig oppjustering fra den opprinnelige utgaven før den store filmdebuten.

 

Verksmester Eirikur Magnusson viser oss inn i ombyggingshallen, og forteller om da de fikk den banebrytende oppgaven å bygge om en Toyota Hilux AT38- for gutta i Top Gear. De verdenskjente tv-profilene brukte bilen fra Arctic Truck Norge til å kjøre til Nordpolen i 2007. Med en AT38 ombygging ble Hiluxen omgjort til noe av det beste som er laget til å ta seg fram, en virkelig ener på snøkjøring. Etter endt poltur, ble bilen dessuten brukt ved en dokumentasjon av et pågående vulkanutbrudd, utstyrt med spesielle tilpasninger som skulle takle de ekstreme varmepåkjenningene, forteller Magnusson.

Markedssjef Børre Bratvold og verksmester Eirikur Magnusson i Arctic Trucks inspiserer en av de gromme ombygde bildene i verkstedshallen.

Omfattende justeringer
–Vi skjærer opp, bygger om og skaper nye robuste kjøretøy på bestilling. Bilene er solide samtidig som de kjennes smidig og effektiv mot underlaget, slik at de kan overvinne selv de villeste utfordringer i de mest ugjestmilde omgivelser. Vi sørger for forbedret kjørekomfort, økt yteevne, hevet fjæring og økt bakkeklaring. Store dekk gir ekstra veigrep, og senket dekktrykk gjør at bilene flyter bedre i søle, snø og løs sand, forklarer verksmesteren.

Bilfabrikken på Brakerøya er en av landets største leverandører av ombygginger og utstyr til firehjulsdrevne biler. Arctic Trucks Norge ble etablert i 1998, etter utviklingen av konseptet på Island i 1990. Drammensbedriften samarbeider med de ledende leverandørene Toyota, Isuzu, VW og Jeep, og er eneste i Norden med tillatelse fra Toyota til å bygge om deres 4×4 modeller til privatmarkedet og bedrifter.

Markedssjef Børre Bratvold kan fortelle at selskapet Arctic Trucks ulike avdelinger har levert over 7000 modifiserte firhjulstrekkere, og forsynt høyprofilerte ekspedisjoner med biler og ekstrautstyr. Avdelingen i Norge har verkstedhall og lager for supplering av ekstrautstyr til de av kjøretøyene som er levert herfra.

Får bestillinger fra private, bedrifter og det offentlige

Skal man oppholde seg i kalde avsidesliggende strøk kan et utvendig rifleetui være kjekt å ha.

–Våre kunder er nok ihuga bilentusiaster i bånn, bilførere som verdsetter rå kjøreopplevelse og et ruvende ytre som vekker oppsikt. Andre igjen vil ikke bare synes i trafikkbildet, de er helt avhengig av tekniske finesser og rå ytelse. Vi bygger om populære 4×4 modeller og optimaliserer dem for nye og krevende bruksområder. En rekke spesialinnretninger og spesialtilpassede lastemuligheter gjør at kundene våre kan temme naturen og ferdes der fremkommeligheten stanser de fleste andre. Vi utvikler spesialtilpassede biler for redningspatruljer, oppsynsteam, antarktiske forskningsekspedisjoner, telecom montører og andre med særskilte krav til fremkommelighet. Vi server også det militære og politiet med deres særlige behov for pansring og annen tilpasning, forklarer Bratvold.

Sakset fra www.3001.no – Tekst og Foto: Inger Johanne Reime – Skrevet: 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: